Pešić o odzivu: Nekad su me svi zvali, sad ne zovu ni agenti - BIGportal.ba
Košarka Sport

Pešić o odzivu: Nekad su me svi zvali, sad ne zovu ni agenti

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić govorio je pred start kvalifikacija za Mundobasket.

Pred utakmice sa Letonijom u Beogradu i Belgijom u Monsu, Pešić nije skratio spisak od 24 kandidata.

Govorio je i o tome zašto to nije učinio, ali i da se susreće sa problemom odziva igrača.

Ako želite na OI onda se pripremajte za OI. Već sada od ovog meseca. Možda mi ne verujete, a hoćete kasnije, sve igrače koje smo zvali su prihvatili kao izazov. Imamo drugu situaciju da su prošla vremena kada su klubovi, čak i u moja vremena 2000-ih, da lobiraju da njihovi igrači igraju u reprezentaciji. Čak ni menadžeri me ne zovu. Niko mi nije rekao ‘Slušaj Kari, možda ga ne znaš, a on je dobar…’. Sve se menjaDogovor je bio da se u ABA sve igra u petak i subotu, da momci bar jedan da imaju za regeneraciju i vremena da stignh u reprezentaciju, ali to se naravni nije desilo. Svi smo mi za reprezentaciju, ali kad dođe dan da nešto napravim, onda nisam u mogućnosti”.

Pešić je počeo porukom novinarima..

Ako nemate pitanja onda da ja postavim nekoliko novinarima. Da li ste vi da adekvatan način našim navijačima, ljubiteljima košarke, sporta, objasnili sistem takmičenja i sistem kvalifikacija. Ako niste, ja ću da razjasnim… Mu smo u prvoj rundi sa Letonijom i Belgijom, druga je Slovačka, a onda nas čeka dalje ako se kvalifikujemo. Tri najbolje ekipe od šest u kasnijoj grupi idu na SP“, počeo je Pešić.

Ovo je početak olimpijskog ciklusa, dodao je.

“Na ovu nesreću ili sreću traje samo tri godine. Vrlo brzo će Olimpijske igre u Parizu. Od mog dolaska se bavimo kratkoročnim ciljevima i planovima, ali i o Parizu“.

Analizirao je i očekivanja.

“Naši navijači i KSS bi voleli da igraju poznata imena, da igraju najbolji, da istovremenu da budu najmlađi, da se igra atraktivno, šutiraju trojke sa pola terena, zakucava i na kraju da bude zlatna medalja. To nije kompaktabilno, nije moguće. Obzirom da u ovim kvalifikacijama da ne možemo da računamo na igrače iz Evrolige i NBA, tako je kako je. Možda nije loše, pod uslovom da pobedimo. Ako izgubimo onda ne valja ništaTu su i mladi igrači i iskusni i centri i bekovi, od svega po malo. A reprezentacija je uvek takva, nikad ne igraju najbolji već oni koji se između sebe najbolje slažu. Tako da za mene ova situacija nije ni tako loša”.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Fajnal-for Eurolige u Beogradu?

Vanja A

Atalanta kažnjena zbog rasizma

Vanja A

Potvrda iz Španije: Novak mora da se vakciniše da bi igrao

Vanja A

Ostavite komentar