26. Decembra 2022.

Pešić: Ja kažem ne stranci, nego…

Big Portal

Do sada ih nije bilo, a nakon eliminacije u osmini finala Evrobasketa se povela polemika oko toga da li nam je potreban ili nije.

“To je tema za medije, ali prvo treba da se srpska košarka postavi na pravom koloseku. Ja kažem ne stranci, nego stranac. Tema srpske košarke nije da li nam treba stranac, to nije tema u smislu kada se ozbiljno govori kako dalje u srpskoj košarci. Tema je da Kvalitetna liga Srbije nije profesionalna liga, da nijedan klub Prve lige osim velikih iz ABA lige, nema nijednog profesionalnog trenera za rad sa mladima. To je tema, a da li će biti ili neće stranac…”, rekao je Pešić u emisiji “60 minuta sa Vladom i Acom” na MaxBet radiju.

Pešić je dao primer Amerikanca Lorenza Brauna, koji je predvodio Španiju do titule prvaka Evrope.

“Svi ste pitali šta će nama stranac. A dođe ovaj u Španiju, gde je najkvalitetnija liga posle NBA, tamo je najbolji igrač bio bek koji je Amerikanac i nikakvih diskusija nije bilo da li je trebalo da bude ili nije. Za javnost je važno da li si pobedio ili ne, a za nas je važno kako stići do te pobede. Ovo što sam uzeo da budem trener, meni lično i ne treba više toliko, ali imam obavezu i osećaj obaveze da bih mogao da pomognem da se naša košarka vrati na normalan kolosek, sa medaljama ili bez njih. Ekspresnim putem se daju pasoši američkim igračima koji su bili tu nekoliko meseci i kada dođe Kup Radivoja Koraća Zvezda i Partizan podnesu zahtev za američkog igrača i on postane Srbin. Nije to put”, kazao je Pešić.

Inače, Pešić se osvrnuo i na neuspeh Srbije na Evropskom prvenstvu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare