5. Oktobra 2021.

Personalni tenk kao igračka za bogate vrijedna 400.000 dolara

Big Portal

Reč je o vozilu Howe & Howe Ripshaw EV3-F4 Personal Recreational Tank koje izgleda poput tenka, ali koje nema naoružanje. Ipak, vozilo izgleda robusno i impresivno, zabavno je za vožnju, a to “zadovoljstvo” košta 400.000 dolara. Novog vlasnika će dobiti na aukciji kuće Hemmings Auctions.

Vozilo je proizvod kompanije Howe & Howe iz Mainea, koja je poznata po proizvodnji tenkova bez posade za različite vojne, borbene i policijske svrhe. Vozilo ima čvrsti čelični egzoskelet te nudi dovoljno mesta za četiri osobe. Teško je više od 4,5 tona, klirens iznosi gotovo 60 cm, a radijus okretanja 2,43 m.

Vožnja je za putnike prilično udobna zahvaljujući King amortizerima, a gusenice su napravljene od polietilena ultravisoke molekularne mase te se same podmazuju da se nikada ne bi zaglavile.

Pored pomenutog zavarenog čeličnog egzoskeleta, vozilo je opremljeno snažnim LED svetlima, infracrvenom tehnologijom, FLIR kamerom i vitlom.

Vodootporne kutije za teret postavljene su nazad i namenjene su čuvanju namirnica. U unutrašnjosti vozilo izgleda poput kombinacije nemačke limuzine i borbenog aviona F-16, dok su napred grejana kožna Recaro sportska sedišta. Takođe, tu je Bose interkom sistem, dva 12-inčna Garmin ekrana osetljiva na dodir koji prikazuju ono što snimaju kamere u okruženju, a postoji i opcija ugradnje noćnih kamera. Za pokretanje vozila se koristi Safe-T-Lock digitalni taster.

Ripshaw EV3-F4 pokreće 6,6 litarski Duramax turbodizelski V8 motor koji je tjunirala kompanija Pacific Performance Engineering iz Kalifornije, tako da sada razvija 800 KS i 2.034 Nm obrtnog momenta. Motor je uparen sa petostepenim Allison ekstremno izdržljivim menjačem, a omogućava maksimalnu brzinu od 90 km/h. To znači da je Ripshaw najbrže vozilo s dvostrukim gusenicama.

Proizvedeno je svega pet primeraka vozila, a ovaj primerak je prešao samo nekoliko stotina kilometara. Prodaje se s dodatnim setom gusenica i paketom rezervnih delova.

Izvor: Klix.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare