Perović: Ponuda Vlade neodrživa, u nedjelju nastavljamo litije - BIGportal.ba
Region Vijesti

Perović: Ponuda Vlade neodrživa, u nedjelju nastavljamo litije

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović rekao je da je ponuda Vlade Crne Gore Mitropoliji crnogorsko-primorskoj da se primjena spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti odgodi neiskrena i neodrživa, te da će litije u nedjelju, 14. juna, biti nastavljene.

On je istakao da je razgovor s predstavnicima vlasti Crne Gore protekao u neprimjerenoj atmosferi i da je ponuda koju su iznijeli – neodrživa.

“Sastanak o kojem je danas govorio (premijer Crne Gore Duško) Marković protekao je u atmosferi koja je bila neprimjerena i Crkva upravo zbog toga nije htjela da izlazi u javnost s detaljima sastanka i zbog same teme razgovora”, rekao je Perović za “Sputnjik”.

Perović je naveo da je Sud u Strazburu taj koji odlučuje “u slučajevima kada se zakon primjenjuje, a da Ustavni sud nema rok za odlučivanje”.

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je ranije danas da je Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju ponuđena obustava primjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti do izjašnjenja Ustavnog suda Crne Gore i Evropskog suda za ljudska prava, kao i nastavak dijaloga, ali je on pozvao na nastavak litija, a Srpska pravoslavna crkva “nastavila kršenje zakona”.

Danas objavljeno

30.000 vojnika u pripravnosti

Vanja A

Traže uvođenje VANREDNE SITUACIJE: Veliki broj građana na ulicama zbog ubistva 2 žene (VIDEO, FOTO)

Vanja A

Sud BiH: Mahmuljin je osuđen kao državljanin BiH, tražićemo izručenje

Vanja A

Ostavite komentar