Peripetije sa iranskim tankerom, i Amerika se umešala u poslednjem trenutku - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Peripetije sa iranskim tankerom, i Amerika se umešala u poslednjem trenutku

Vlasti Gibraltara saopštile su da je američko ministarstvo pravde podnelo zahtev za zauzimanje iranskog tankera Grejs 1.

Oslobođeni su kapetan i tri člana posade iranskog tankera “Grejs 1”, zaplenjenog početkom jula, javio je list “Gibraltar hronikl“ pozivajući se na vladu Gibraltara, prenosi Sputnjik.

Navedeno je da su nekoliko sati pre navodnog oslobađanja tankera Sjedinjene Američke Države zatražile od vlasti Gibraltara da ga zadrže. List navodi da je zbog novog zahteva odluka odložena do 16 časova.

Vrhovni sudija Antonij Dadlija rekao je da bi “Grejs 1” već otplovio da SAD nisu podnele prijavu.

Ranije je časopis “San”, pozivajući se na izvore bliske glavnom ministru Gibraltara Fabijanu Pikardu, saopštio da će “Grejs 1”, koji je zadržan u Gibraltaru pre više od mesec dana, biti oslobođen u četvrtak.

Teheran poriče da je nafta bila namenjena Siriji i optužuje Veliku Britaniju za ugrožavanje trgovine i slobode plovidbe nezakonitim hapšenjem tankera.

Kao odgovor na zadržavanje u Gibraltaru pripadnici Korpusa čuvara Islamske revolucije u Iranu su 19. jula zadržali tanker koji plovi pod zastavom Velike Britanije u Ormuskom moreuzu, nakon što je on navodno prekršio međunarodna pravila.

Danas objavljeno

Bajden dolazi u Brisel na samit NATO

M.

U Srpsku stiže 25.000 ruskih vakcina

M.

Jedna osoba uhapšena u okviru istrage o stradanju Dženana Memića

M.

Ostavite komentar