Peres: Superliga Evrope je sloboda, UEFA priča lažne priče - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Peres: Superliga Evrope je sloboda, UEFA priča lažne priče

Real Madrid se ne odriče projekta Superlige Evrope.

Prvi čovek kraljevskog kluba, Florentino Peres, ponovo je osuo paljbu po UEFA uptuživši ih da “pričaju lažne priče”.

On je pokušao da iz svog ugla objasni zašto bi bilo dobro osnovati novo takmičenje.

Superliga je sloboda. Zbog pandemije smo pokušali da promenimo dinamiku fudbala kako ne bi umro. Superliga je sloboda, transparentnost, finansijski fer-plej i solidarnost. To je projekat koji će konačno moći da zaštiti finansijski fer-plej i time spreči klubove da dobiju veliku finansijsku podršku“, kaže Peres.

Naglasio je da bi Superliga bila fleksibilna i spremna za promene.

Podaci nam govore da se mladi udaljavaju od fudbala, gubimo navijače. Format Lige šampiona ne bi trebalo da postoji. Ajaks je, pošto je stigao do polufinala, bio primoran da igra preliminarni meč sledeće godine. Superliga će biti otvorena za promene u bilo kom trenutku. Veliki klubovi u Evropi imaju odgovornost da razmišljaju o budućnosti fudbala. Mi, a ne UEFA, snosimo sve operativne troškove i rizike, a 12 najvažnijih klubova proglasilo je Superligu i osnovalo udruženje. UEFA je ispričala lažnu priču“, kaže čelnik Madriđana.

On je još jednom podvukao značaj kluba koji predstavlja.

Pretnje i pritisci nisu uticali na tri kluba, koji rade na tome da fudbal nastavi da interesuje nove generacije. U svakom slučaju, moram da podsetim UEFA ko je Real Madrid. To je najuspješniji klub u istoriji, koji je pazio na tradiciju fudbala uvek kada je bio u opasnosti. Ne može predsednik UEFA da vređa predsednika takvog kluba. Ono što je još važnije jeste činjenica da je špansko pravosuđe presudilo da ne smemo i da ne možemo da snosimo nikakve posledice osnivanja Superlige. To je legalna ideja, to je sloboda“, zaključio je Peres.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Fajnal-for Eurolige u Beogradu?

Vanja A

Atalanta kažnjena zbog rasizma

Vanja A

Potvrda iz Španije: Novak mora da se vakciniše da bi igrao

Vanja A

Ostavite komentar