10. Juna 2022.

Peres brži od Leklera, Ferstapen izbjegao udarac u zid

Big Portal

Meksikanac je gradsku stazu u Bakuu prešao za 0,127 sekudi brže od Šarla Leklera u Ferariju, dok je treće vreme imao lider šampionata Maks Ferstapen.

Ferstapen ima devet bodova više od Leklera, dok je Peres treći na šest bodova iza Monegašanina. Četvrti je bio drugi Ferari sa Karlosom Sajnsom, peti Fernando Alonso u Alpini, a šesti Mercedesoc Luis Hamilton.

Red Bul i Ferari su tokom celog treninga bili tesno izjednačeni, ali način na koji su generisali vreme u krugu nije izgledalo tako dobro za italijanski tim.

Ferariji su gubili po nekoliko desetinki sekunde u završnom sektoru, koji se prvenstveno sastoji od dugog ciljnog pravca.

Ako se taj trend nastavi u nedelju, Ferari će biti izuzetno ranjiv na prestizanje od Red Bulova, čak i ako budu brži u kvalifikacijama.

https://twitter.com/F1/status/1535225892196298758

Lekleru je potreban dobar rezultat ovog vikenda nakon što je Ferari upropastio strategiju u Monaku, zbog čega je umesto sa trona pao na četvrto mesto.

Bila je to poslednja u nizu nesreća koje su omogućile Ferstapenu da preokrene minus od 46 poena posle prve tri trke u devet poena prednosti.

Iza Hamiltona bio je Juki Cunoda iz Alfe Tauri, a potom drugi vozači Mercedesa i Alfa Taurija Džordž Rasel i Pjer Gasli, dok je deseto vreme ostvario Esteban Okon u Alpini.

https://twitter.com/F1/status/1535235505528487936

Ferstapen je završio sesiju okretanjem u krivini 15, u kojem je nekako uspeo da zarotira bolid a da ne udari u zaštitni zid.

Holanđanin se požalio da je automobil imao problema sa neupravljanjem kada je pustio gas pri ulasku u krivinu.

Bio je ovo težak trening za Vilijamsovog Nikolasa Latifija i Mika Šumahera iz Hasa, koji su obojica pretrpeli kvarove na bolidima na početku sesije i izgubili dragocenu kilometražu.

https://twitter.com/F1/status/1535221258094366722

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare