25. Marta 2020.

“Penzionisao bih se odmah ako bi to značilo da ću zaštiti ćerku”

Big Portal
https://twitter.com/TheAthleticNBA/status/1242657667299995648

Australijski košarkaš igra u ekipi koja ima dva potvrđena slučaja virusom Covid-19 – radi se o Rudiju Goberu i Donovanu Mičelu.

Ingls na sreću nije bio pozitivan na test i trenutno se nalazi u izolaciji u Solt Lejk Sitiju. On je u intervjuu za “Atletik” rekao kako ne bi imao problem da napusti košarku.

“Ako mi kažete da nikada neću moći da igram košarku, a da ću pritom zaštiti Džejkob, povukao bih se iz košarke, otišao u Australiju i nikada u životu više ne bih odigrao košarkašku utakmicu i bio bih u redu sa takvom odlukom”, rekao je Ingls i dodao:

“Mogao bih da odem iz ove dvorane u ovom trenutku, u ovoj odeći na aerodrom. Ne bih imao ni jedan odsto sumnje u takav izbor zato što ne želim da mi porodica prolazi kroz to. Ne želim da moja ćerka prolazi kroz sve to, kao ni moja sestra, ni majka…”.

Ingls kaže da bi voleo da se vrati igranju, ali i da isto tako moraju da se stvore uslovi za to.

“Naravno da bih voleo da se vratim košarci, postoji milion razloga zašto želim da igram. Ali volim ćerku više od svega i ako bih morao da završim profesionalnu karijeru, to bih i uradio. Svakako znam da bi 449 ostalih košarkaša želelo da igra, ali jednostavno ne znam kako bi se onda sve sa ovim virusom završilo ako bismo mi nastavili sa igrom”.

Ingls je bio u dvorani, pripremao se za meč sa Oklahomom, kada je stigla da je Rudi Gober pozitivan na virus i kada je u roku od nekoliko minuta NBA saopštio da se sezona suspenduje.

“Bilo je užasavajuće. Bilo je to jedno od najlošijih iskustava u životu. Kada se sve završilo, svim saigračima su bile pune oči suza. Jednostavno, takav je osećaj bio”.

Košarkaš Jute se prisetio i šta se dešavalo nakon što su izašli iz dvorane.

“Nijedan hotel nije želeo da nas primi. Tek oko 12 ili 1 iza ponoći su nas pustili u jedan hotel”.

Ingls je istakao kako će sa timom da bude sve u redu, iako su pojedini mediji pisali kako Mičel i Gober nisu u dobrim odnosima jer se francuski košarkaš poneo nedgovorno pre nego što je saznao da je pozitivan na virus Covid-19.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare