Penzioneri vraćeni, nema vakcine za revakcinaciju - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Penzioneri vraćeni, nema vakcine za revakcinaciju

Dio starijih Banjalučana koji je došao na revakcinaciju “Sputnjik Ve” vakcinom, vraćen je danas sa vakcinalnog punkta na Velesajamu, sa obrazloženjem da nema druge doze ovih vakcina.

Mada su građani proteklih dana obavještavani kako se odgađa revakcinacija ruskom vakcinom, do mnogih penzionera nažalost nije stigla ova vijest, te su se oni jutros zaputili na Velesajam. Međutim, medicinsko osoblje ih je vratilo kući uz napomenu da će biti obavješteni o novom terminu revakcinacije.

Ostali građani koji su došli da prime prvu dozu uredno su vakcinisani.

Epidemiolog u Institutu zajavno zdravstvo RS Jela Aćimović izjavila je da za kontingent od oko 25.000 prve doze Sputnjika Ve još nije stigla druga komponenta, te da očekuju da im se potvrdi kada će stići druga doza.

– Ovo jeste promjena, ali ne i nešto što bi trebalo da zabrine građane. Naime, efikasnost vakcina je bolja kad se više razmaknu prva i druga komponenta. Dakle, građani ne gube ništa, samo što odlažu drugu dozu. Takvo je globalno snabdijevanje i mi se moramo uklopiti u to – ističe Aćimovićeva.

Podsjetimo da će danas od 14 do 17 časova na banjalučkom Velesajmu biti moguća vakcinacija AstraZenekom, bez prethodnog zakazivanja.

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

Dodik poručio da će se Srpska politički odbraniti

M.

Više od 30.000 domova bez struje u Irskoj zbog oluje

M.

Srbija dobila saglasnost EU za otvaranje klastera četiri

M.

Ostavite komentar