Pentagon odgovorio Iranu: Šaljemo "Patriot" i "Arlington" na Bliski istok kao pojačanje - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Pentagon odgovorio Iranu: Šaljemo “Patriot” i “Arlington” na Bliski istok kao pojačanje

Baterija sistema za protivvazdušnu odbranu dugog dometa “Patriot” i amfibijski vojni brod “Arlington LDP-24” biće premešteni na Bliski istok.

“Patriot” i “Arlington” će biti premešteni u zonu Centralne komande vojske SAD (CENTCOM), prvenstveno zadužene za Bliski istok i centralnu Aziju, saopštilo je Ministarstvo odbrane SAD.

“Ove snage će se pridružiti američkom nosaču aviona ”Abraham Linkoln” i jedinici borbenih aviona SAD u regionu Bliskog istoka, kao odgovor na indikacije o pojačanoj spremnosti Irana da izvede ofanzivne operacije protiv vojnih snaga SAD i naših interesa”, navodi se u saopštenju Pentagona.

U saopštenju se ističe da SAD ne traže sukob sa Iranom, ali da su spremni da brane vojsku SAD i američke interese u regionu, preneo je Tas s.

Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton je objasnio kako je raspoređivanje mornaričkih jedinica predvođenih nosačem aviona “Abraham Linkoln” i jedinicama borbenih aviona u zonu CENTCOM-a (u Kataru) signal iranskim vlastima.

Danas objavljeno

Bajden uveo prve sankcije za korupciju na zapadnom Balkanu

M.

Ako ne postoji visoki predstavnik, ne postoji ni OHR

M.

Ambasada Rusije: Nismo učestvovali na sjednici PIK-a, ne priznajemo Šmita

M.

Ostavite komentar