Pentagon objavio snimak likvidacije al-Bagdadija - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Pentagon objavio snimak likvidacije al-Bagdadija

Američka vojska je na konferenciji za novinare objavila detalje, snimak i fotografije operacije u kojoj je ubijen vođa Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi.

Ministarstvo obrane SAD objavilo je snimak iz drona akcije specijalnih snaga u kojoj je navodno ubijen vođa Islamske države, kao i dodatne detalje o ovoj akciji.

Komandant američkih snaga na Bliskom istoku Frenk Mekenzi je na konferenciji za novinare u Pentagonu opisao akciju, objavljujući kratak crno-beli snimak.

Na snimku se, kako je rečeno, vidi kako američki vojnici opkoljavaju Bagdadijev štab i potvrđuje se izveštaj da je vođa ISIS sahranjen u moru nakon ove akcije.

“Vođa terorista je priveden pravdi nakon intenzivne međuagencijske saradnje”, rekao je Mekenzi, dodavši da su američke snage “isplanirale kako da ga zarobe ili ubiju i počele su da pripremaju tim za specijalne operacije za akciju” odmah nakon što je otkriveno njegovo sklonište.

Američki predsednik Donald Trump je ranije ove nedelje najavio da će objaviti video snimak napada.

“Razmišljamo o tome. Možda ćemo objaviti”, rekao je Tramp novinarima pre leta za Čikago.

“Možda uzmemo pojedine delove i objavimo ih”, dodao je predsednik SAD-a.

Američki zvaničnik je tada, kako podseća Indeks, rekao da će video morati da bude pročišćen kako ne bi otkrio taktičke metode američkih snaga.

B92

Danas objavljeno

Komandant KFOR-a: Nećemo tolerisati nasilje na sjeveru KiM

M.

Peru dobio prvu predsjednicu države, Boularte položila zakletvu

M.

Snažan zemljotres pogodio Indoneziju

M.

Ostavite komentar