24. Oktobra 2022.

Pele proslavio 82. rođendan: Nadam se da ću živjeti još ovoliko

Big Portal

Čuveni fudbaler je rekao da su 82 godine “božiji dar” i šaljivo dodao da se nada da će živeti još toliko.

“Prijatelji moji iz Brazila i celog sveta, srećan sam, veoma srećan što sam ovde sa vama i što mi je Bog dao zdravlje da mogu da zahvalim svima za sve što sam dobio”, rekao je Pele u video snimku objavljenom na Instagramu.

Pele, kojeg mnogi smatraju najboljim igračem svih vremena, poslednjih godina je imao zdravstvenih problema. Prošle godine je bio u bolnici gde su mu lekari uklonili tumor na debelom crevu.

Njegova porodica i lekari koji se od tada brinu o njemu rekli su da je njegovo zdravlje stabilno i da mora redovno da ide u bolnicu na hemoterapije, kao deo protokola lečenja.

Pele je imao i problema sa bubrezima i kukovima zbog čega je smanjio kretanje, tako da koristi hodalicu ili invalidska kolica. Drastično je smanjio svoje javne nastupe, iako je i dalje aktivan na društvenim mrežama.

Edson Arantes do Nasimento (Nascimento), poznatiji kao Pele, koji je sa 17 godina zaigrao za reprezentaciju Brazila na Svetskom prvenstvu 1958, osvojio je tri titule svetskog šampiona – 1958, 1962. i 1970. godine.

https://www.instagram.com/p/CkDvVseDVcE/

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare