Pele je „snažan i tvrdoglav“, napušta intenzivnu njegu - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Pele je „snažan i tvrdoglav“, napušta intenzivnu njegu

Slavni brazilski fudbaler Edson Arantes do Nasimento Pele biće pušten sa intenzivne njege

Trostruki osvajač Svetskog prvenstva lečio se u bolnici „Albert Ajnštajn“ u Sao Paulu od 31. avgusta nakon što je tumor otkriven rutinskim testovima. Pele ima 80 godina.

Njegova ćerka Keli Nasimento napisala je u svom postu na Instagramu da joj je otac „dobro“ i da ga „ne boli“.

On je snažan i tvrdoglav i uz podršku i brigu briljantnog tima u bolnici i svu ljubav, energiju i svetlost koju svet šalje, on će to prebroditi„, napisala je Keli Nasimento.

Peleovo zdravlje je poslednjih godina zabrinjavajuće. Operisao je prostatu 2015. godine nakon što je po drugi put u šest meseci primljen u bolnicu, a zbog urinarne infekcije primljen je 2019. godine.

Peleov sin, bivši golman Santosa Edinjo, rekao je u februaru 2020. godine da je njegovom ocu „bilo neugodno“ da napusti svoju kuću jer ne može da hoda bez pomoći.

Pele je po mnogima najbolji fudbaler sveta svih vremena. U Brazilu je obožavan. Najbolji je strelac reprezentacije Brazila svih vremena sa 77 golova i jedan od samo četvorice fudbalera koji su postigli bar po gol na četiri različita Svetska prvenstva. Prvak sveta bio je 1958, 19662. i 1970. godine.

Sportklub.

Danas objavljeno

Novak lako do titule u Tel Avivu

Zeljka

Zvezda ubjedljiva u Novom Sadu

Zeljka

Partizan rutinski protiv Cibone

Zeljka

Ostavite komentar