6. Marta 2020.

“PEKAO ME PEGLOM, GAZIO PO LEĐIMA” Ivana, koju je dečko brutalno pretukao, ispričala detalje zlostavljanja

Big Portal

Ovo je samo dio potresnog svjedočenja Ivane Filipović (23) koju je prošle godine brutalno pretukao dečko Đorđe Lacković (25) iz Klena kod Bogatića. Nesrećna djevojka prvi put je svjedočila u Osnovnom sudu u Novom Sadu i to iz druge sobe i preko video linka jer nije smjela da se nađe u istoj prostorji sa nasilnikom koji se nad njom iživljavao satima…

Filipović je rekla da je fizičko nasilje trpila dvije godine, kao i da ju je bivši momak kobnog 12. marta prošle godine u Novom Sadu, tukao “svim šta je mogao da nađe u stanu”. Ona je potvrdila svoj raniji iskaz koji je dala u Centru za socijalni rad nakon što je izašla iz bolnice.

Na pitanje odbrane kako je izgledao Lacković u trenutku napada, rekla je da je to ličilo na “napad histerije”, te da je bio namršten, agresivan i bijesan.

– Nisam nikada izjavila da sam ja doprinijela tome da me prebije. Tražio je i motku po stanu i govorio da će naći nešto da me premlati. Uzimao je sve stvari iz stana i sa njima me tukao. Gazio me je stalno, naizmenično po leđima i prstima, šutirao me je kada bi se savila u odbranbeni položaj da zaštitim zube i lice. Cijelom težinom tijela me je gazio po leđima – rekla je Ivana.

Ona je opisivala mučke batine koje je dobila od mladića sa kojim se zabavljala i živjela godinu i po dana.

– Udarao me je i stolicom po leđima. Pekao me je peglom dok sam bila savijena, samo sam se trzala na svaki njen dodir. Podizao mi je rukave da me opeče po koži. Kako sam se sagnula, vrat mi je bio otkriven, pa me je i tu pekao peglom – opisala je nesrećna djevojka.

Filipovićeva je rekla da je nasilje od Lackovića počela da preživljava još 2017. godine i da ju je tada na radnom mjestu “bockao šrafcigerom”. Ona je rekla da ju je često ispitivao o bivšim momcima, a da bi se na kraju svake priče o njima naljutio, pa ju je par puta i ošamario. Ona je ispričala i da jeste pozajmila novac od jednog momka, da je blokirala njegov broj telefona i da je njena drugarica znala sve o tome.

Na dalja pitanja odbrane dodala je da više nema nikakav odnos sa svojim bivšim momkom i da danas živi u Šapcu.

Nasilnik je na sudu pokušao da postavi samo jedno pitanje svojoj žrtvi, međutim sudija mu to nije dozvolila. Kako Blic saznaje, Lacković je pitao da li je Ivana povrede koje joj je nanio pokazala roditeljima.

“Išla sam kod nje samo kad je Đorđe bio na poslu”
Nakon Ivane svkedočila je njena drugarica Ljubica, koja je kobnog dana prebijenu i teško povrokeđenu dkevojku iskrala iz stana i odvela je u bolnicu. Ona je rekla da Lackovića poznaje sa folkolora koji su zajedno pohađali u rodnom kraju, dok je sa Ivanom išla u školu.

– Da ima probleme sa Đorđem saznala sam 2018. godine kada je došla u Novi Sad. Odlazila sam često kod njih u stan, ali samo onda kada bi Đorđe bio na poslu – rekla je ona.

Vještak je na suđenju ispričao da je Ivana tri dana nakon što je primljena na Institut u Sremskoj Kamenici doživjela nove zdravstvene komplikacije zbog slomljenih rebara.

– Zbog prodora vazduha i krvi u grudnu duplju, dogodio se kolaps lijevog plućnog krila, zbog čega je morala biti operisana. Urađena joj je drenaža grudne duplje i zbog toga je i konstatovano da je zadobila teške tjelesne povrede opasne po život – rekao je vještak.

Njemu su na sudu pokazane fotografije povreda po Ivaninom tijelu nakon batina. Vještak je konstatovao da su opekotine od pegle od prvog do drugog stepena i da su neke rane nanijete tupim predmetom.

– Opekotina na vratu nastala je najvjerovatnije od rubnog dijela ugrijane pegle, dok se na nadlaktici razaznaje da su opekline touglastog oblika, odnosno oblika pegle. Krvni podliv sa lijeve strane grudnog koša mogao je nastati kao posljedica udarca zamahnutim stopalom – rekao je on.

Nadležni sudija odbio je prijedlog odbrane o ukidanju pritvora Lackoviću i glavni pretres je zakazala za 9. april.

Blic

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare