4. Aprila 2020.

PEDOFILI NA SLOBODI, GRAĐANI OGORČENI Kontroverzna odluka suda DIGLA NA NOGE Semberiju i Majevicu

Big Portal

Radi se o dvojici muškaraca od 44 i 57 godina, koji su seksualno napastvovali djevojčicu, koja je u to vrijeme imala samo 13 i po godina.

Nasilnici su djetetu, za koje su znali da potiče iz disfunkcionalne porodce, prijetili da nikom ne smije ništa reći, jer će je inače ostaviti samu u šumi, te da će svima razglasiti šta se desilo.

Nakon pokretanja postupka, djevojčica je privremeno smještena u jednoj Sigurnoj kući, ali to ne opravdava odluku suda, upozoravaju iz Fondacije Lara.
-Pitanje je kako će se nakon izlaska optuženih iz pritvora osećati druge osobe pogođenje ovim zločinom, porodica oštećenog deteta, prijatelji. Da li će drugi roditelji strahovati za sigurnost svoje djece – navodi se u saopštenju Fondacije.

Na ove okolnosti upozorava i tužilac, koji je uložio žalbu na odluku Okružnog suda u Bijeljini o puštanju optuženih pedofila iz pritvora.

-Ovo rješenje je u svemu nepravilno i nezakonito, zasnovano na bitnim povredama odredaba krivičnog postupka i na pogrešno i nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju. Činjenica da je oštećena smještena u sigurnoj kući i da trenutno ne boravi u svojoj porodici nikako ne znači da ona više ne živi sa svojim roditeljima i da odluka ne može uticati na narušavanje javnog reda u lokalnoj zajednici u kojoj je ona živjela u vrijeme izvršenja krivičnog djela, a u koju su sada optuženi vraćeni nakon puštanja na slobodu –navodi se u žalbi bijeljinskog Okružnoj javnog tužilaštva.

U žalbi se podsjeća da je tokom postupka otac djevojčice izjavio da bi, ukoliko sud optužene pusti na slobodu, pravdu uzeo u svoje ruke i optužene “sasjekao sjekirom i izbo vilama”.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare