PEDOFIL ZABRINUT ZA BEZBJEDNOST Malčanski berberin ne želi u sobu jer se plaši da će ga SILOVATI - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

PEDOFIL ZABRINUT ZA BEZBJEDNOST Malčanski berberin ne želi u sobu jer se plaši da će ga SILOVATI

Ninoslav Jovanović, zvani Malčanski berberin, koji je oteo djevojčicu Moniku Karimanović, u strahu je za svoju bezbjednost.

On se nalazi u izolaciji do daljeg, a čuvare je molio da ga nikada ne pošalju u grupnu sobu jer se plaši da će ga tamo silovati!

– Osumnjičeni se plaši da će ga drugi robijaši fizički napasti, a moguće i seksualno zlostavljati. Neki od njih su i roditelji, a ono što je on uradio se kosi sa kodeksom kriminalaca. Najveća briga zatvorskih čuvara je trenutno da sačuvaju Jovanovića. Po proceduri, on je smješten u izolaciju i pod stalnim je nadzorom radi sopstvene bezbjednosti – kaže izvor Srpskog telegrafa.

Pritvor je Jovanoviću određen po nekoliko osnova, zbog težine djela koje mu se stavlja na teret, a za koje je zaprijećena kazna veća od 10 godina, ali i zbog opasnosti od bjekstva i uznemirenja javnosti.

– Mislim da će suđenje biti kratko. Čitav predmet je vrlo jasan, osumnjičeni je priznao djelo koje mu se stavlja na teret. Postoje i materijalni dokazi, pa i svjedoci. Mislim da pred sudskim vijećem neće biti teška odluka, pogotovo zato što je u pitanju višestruki povratnik – kaže advokat Svetozar Vujačić.

On potvrđuje priče da su silovatelji djece u velikoj opasnosti u zatvoru.

– Ja sam jedno vrijeme zastupao Mališu Jeftovića, koji je silovao i ubio trogodišnju Kaju. Njega su zatvorenici iz ćelije tukli neprestano, svaki dan, tako da su čuvari morali da ga premjeste u samicu. Nema sumnje da će i Jovanovića napasti drugi zatvorenici čim im se za to ukaže prilika – kaže Vujačić.

Jovanović je prvi kandidat za primjenu novog zakona i kaznu doživotnog zatvora, kažu stručnjaci.

– On je patološka ličnost i nema sumnje da će u slučaju da se ikada nađe na slobodi, ponovo napasti. Druga mogućnost je da bude proglašen neuračunljivim i da mu bude izrečena mjera obaveznog liječenja u ustanovi zatvorenog tipa. Međutim, u pitanju je organizovana ličnost koja je razradila čitav plan i to sve govori da on nije duševno obolio – kaže advokat Svetozar Vujačić.

Da je Jovanovića potrebno odstraniti iz društva, smatra i kriminolog Zlatko Nikolić.

– Ako izađe za 20 godina, ogromna je vjerovatnoća da će Jovanović ponoviti krivično djelo jer takva mu je struktura ličnosti. Taj nagon je jači od njega – kaže Nikolić.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Srpska i Federacija BiH ograničavaju kamatne stope

Vanja A

Vučić: Obraćam se građanima 8. oktobra o svim važnim pitanjima

Vanja A

“Napali su”

M.

Ostavite komentar