Pečene krofne sa džemom - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Pečene krofne sa džemom

Kad ih jednom probate, zaboravićete na pržene krofne.

Potrebno je:

600 g brašna
350 ml mleka
kvasac
1 jaje
1 kašičica šećera
malo soli
2 kašika ulja
malo korice limuna

Priprema:

Izmrviti kvasac, dodati šećer, mleko koricu limuna, brašno so i zamesiti glatko testo. Ostaviti da testo poraste oko 30 min na sobnoj temperaturi.

Razviti testo 1 cm. i vaditi čašom ili kalupom za krofne male krofnice. Izvaditi na manjim kalupom, krofne koje ste isekli pa krugove staviti na cele krofnice.

U sredunu staviti po želji slatki ili slani nadev. Ja sam stavila po smokvu iz tegle (kuvano slatko od smokava). Može staviti po želji džem, sir, krem…

Pokriti da malo odmore pa ih premazati žumancetom u koji ste stavili 1 kašiku mleka i ulja.

Peći 200c na 30 do 40 minuta.

Danas objavljeno

Najmekši i najjednostavniji uštipci gotovi za 10 minuta

Vanja A

Lagani „kristalni“ kolačići

Vanja A

Ovako to radi Gordon Remzi: Karbonara za samo 10 minuta

Zeljka

Ostavite komentar