5. Januara 2022.

Pečene jabuke

Big Portal

Sastojci:

6 manjih jabuka

1 kašika meda

2 kašike mljevenih oraha

2 kašike suvog grožđa

2 kašike džema (po izboru)

2 kašike ruma

pola kašičice cimeta

2 kašike usitnjenih pečenih lješnika

1 kašika šećera u prahu

Priprema:

Jabuke operite i osušite. Svakoj odsijecite “kapicu” i sačuvajte je. Jabuke izdubite, te ih složite u pekač obložen pek papirom.

U činiji pomiješajte med, orahe, suvo grožđe (koje je prethodno potopljeno u toplu vodu da omekša, pa ocijeđeno), džem po izboru, rum i cimet.

Izdubljene jabuke napunite smjesom koju ste dobili. Svaku jabuku pospite usitnjenim lješnicima pa zatvorite “kapicom”. Potom ih čačkalicom izbockajte kako kora ne bi tokom pečenja pukla, te pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni, oko 25 do 30 minuta.

Kada su pečene, jabuke pospite šećerom u prahu.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare