Za pripremu pečenih jabuka najbolje je da odaberete jabuke sorte zlatni delišes, džonagold, ili klasičnu crvenu jabuku. Za pripremu vam je potrebno svega desetak minuta, a njihov miris i ukus vratiće vas u detinjstvo.
Potrebni sastojci:
4 velike jabuke
1/4 šolje braon šećera
1 kašičica cimeta
1/4 šolje seckanih oraha
1/4 šolje ribizli ili grožđa
1 kašika putera
3/4 šolje ključale vode
Priprema:
Najpre zagrejte rernu. Uključite je na 190 stepeni.
Operite i osušite jabuke, pa oštrim nožem isecite sredinu jabuke, a da pritom ne dirate njeno dno. Važno je da odstranite semenke i peteljku.
Napravite smesu od braon šećera, cimeta, ribizle ili grožđa i seckanih oraha. Izmešanom smesom napunite sredinu jabuke.
Složite ih u posudu za pečenje, a na vrh svake od jabuka dodajte trunku putera.
Sipajte vrelu vodu na dno posude za pečenje i pecite na 190 stepeni 30-45 minuta. Jabuke treba da budu skuvane i mekane, ali ne prekuvane i kašaste.
Na kraju, izbadite jabuke iz posude za pečenje i prelijte ih sokom koji je ostao u posudi. Možete da ih poslužite sa sladoledom od vanile.