18. Marta 2021.

Pečene jabuke: Doručak koji će vas podsjetiti na djetinjstvo

Big Portal

Za pripremu pečenih jabuka najbolje je da odaberete jabuke sorte zlatni delišes, džonagold, ili klasičnu crvenu jabuku. Za pripremu vam je potrebno svega desetak minuta, a njihov miris i ukus vratiće vas u detinjstvo.

Potrebni sastojci:

4 velike jabuke

1/4 šolje braon šećera

1 kašičica cimeta

1/4 šolje seckanih oraha

1/4 šolje ribizli ili grožđa

1 kašika putera

3/4 šolje ključale vode

Priprema:

Najpre zagrejte rernu. Uključite je na 190 stepeni.

Operite i osušite jabuke, pa oštrim nožem isecite sredinu jabuke, a da pritom ne dirate njeno dno. Važno je da odstranite semenke i peteljku.

Napravite smesu od braon šećera, cimeta, ribizle ili grožđa i seckanih oraha. Izmešanom smesom napunite sredinu jabuke.

Složite ih u posudu za pečenje, a na vrh svake od jabuka dodajte trunku putera.

Sipajte vrelu vodu na dno posude za pečenje i pecite na 190 stepeni 30-45 minuta. Jabuke treba da budu skuvane i mekane, ali ne prekuvane i kašaste.

Na kraju, izbadite jabuke iz posude za pečenje i prelijte ih sokom koji je ostao u posudi. Možete da ih poslužite sa sladoledom od vanile.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare