Sastojci:
6 manjih jabuka
1 kašika meda
2 kašike mljevenih oraha
2 kašike suvog grožđa
2 kašike džema (po izboru)
2 kašike ruma
pola kašičice cimeta
2 kašike usitnjenih pečenih lješnika
1 kašika šećera u prahu
Priprema:
Jabuke operite i osušite. Svakoj odsijecite “kapicu” i sačuvajte je. Jabuke izdubite, te ih složite u pekač obložen pek papirom.
U činiji pomiješajte med, orahe, suvo grožđe (koje je prethodno potopljeno u toplu vodu da omekša, pa ocijeđeno), džem po izboru, rum i cimet.
Izdubljene jabuke napunite smjesom koju ste dobili. Svaku jabuku pospite usitnjenim lješnicima pa zatvorite “kapicom”. Potom ih čačkalicom izbockajte kako kora ne bi tokom pečenja pukla, te pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni, oko 25 do 30 minuta.
Kada su pečene, jabuke pospite šećerom u prahu.
Nezavisne.