1. Novembra 2021.

Pečena tikva zbog koje i omiljeni krompir pada u drugi plan

Big Portal

Kod pečenja tikve nema prevelike mudrosti, radi se o najjednostavnijem receptu za koji vam je potrebno tek malo vremena.

Sastojci:

– polovica tikve
– maslinovo ulje
– začini po želji ovisno želite li slatku ili slanu varijantu

Pečenje bundeve u rerni | LifePress magazin

Priprema:

1. Tikvu prerežite na pola i očistite od sjemenki kako bi dobili samo čisti mesnati dio. Na vanjskoj strani nožem zarežite male utore s razmakom od dva i po centimetra i sljedeći oznake režite šnitu po šnitu. Jednaka debljina je važna kako bi se svaki komad tikve ravnomjerno ispekao.

3. Pripremljenu tikvu pecite u rerni na 180°C oko 45 minuta, poslužite toplu.

Dobar tek!

Izvor: zadovoljna.hr

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare