PC port legendarne Zelda igre izgleda odlično - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

PC port legendarne Zelda igre izgleda odlično

Developer je prikazao kako trenutno izgleda PC port igre The Legend of Zelda: Ocarina of Time.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time je jedna od onih legendarnih igara, za koje mali broj gejmera nije čuo.

Zbog toga ne čudi da se uvek s pažnjom isprati kada se igra pojavi na nekoj novoj platformi. Nažalost, kada je Nintendo igru omogućio za svoju aktuelnu Switch konzolu, učinio je to preko emulatora sa lošim performansama, uz veliki lag i problemima sa preciznošću emulacije.

Sada se na YouTubeu pojavio video, koji pokazuje “Open Ocarina”, a u pitanju je izvorni PC port igre poznate i kao Zelda 64.

Potrebno je istaći da se ne radi o emulaciji igre, a nije u pitanju ni neki Unreal Engine rimejk koji nikada neće biti završen. U pitanju je klasična The Legend of Zelda: Ocarina of Time igra, ovoga puta sa standardnim PC karakteristikama.

U ovom trenutku, igra u najvećoj meri radi, a već podržava široke ekrane i skaliranje rezolucije. U pripremi su i druge funkcije, kao što su 60 FPS i podrška za modove.

Foto: seeshooteatrepeat / Shutterstock.com

Projekat trenutno cilja Windows PC uređaje, ali je moguće da će postojati i MacOS i Linux podrška. S obzirom na to da koristi Proton, veruje se da će igra biti dostupna za Steam Deck kada bude završena.

Objavljen je i izvorni kod, pa developeri koji to žele mogu da pomognu u razvoju PC porta za igru The Legend of Zelda: Ocarina of Time.

Benchmark.

Danas objavljeno

YouTube plejer sada prikazuje najpopularnije dijelove videa

Zeljka

Twitter testira poznatu funkciju na Androidu

Zeljka

Huawei globalno donosi lagan i atrakrtivan savitljivi telefon – Mate Xs 2

Zeljka

Ostavite komentar