Pazite na ponašanje – Twitch omogućio deljenje informacija o blokiranim korisnicima - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Pazite na ponašanje – Twitch omogućio deljenje informacija o blokiranim korisnicima

Nova funkcija će omogućiti strimerima da dele informacije o tome koje su korisnike blokirali na svom kanalu.

Twitch streamerima nudi mogućnost deljenja informacija o zlonamernim korisnicima putem programa Shared Ban Info, a koji se zasniva na Suspicious User Controls programu.

Kada zatražite informacije o zabranama drugog kanala (jer ovo je zapravo dvosmeran program), takođe pristajete na deljenje svojih informacija s tim kanalom. Nakon što prihvate vaš zahtjev, dobićete obaveštenje na licu mesta. To znači da je prvi korak kreiranje zahteva za deljenje informacija o zlonamernim korisnicima. Time se šalje obaveštenje kanalu sa kojeg ste zatražili deljenje informacija o zabranama. Nakon što je zahtev prihvaćen, kada jedna strana zabrani korisniku pristup svom kanalu i taj korisnik pokuša da razgovara na kanalu koji ima uspostavljenu vezu Shared Ban Info, poruke tog korisnika biće označene, dopuštajući modovima ili strimerima da zabrane ili jednostavno nadziru tog korisnika.

Nakon što oba kanala međusobno pristanu na deljenje informacija o zabrani, uspostavlja se razmena informacija. U ovom trenutku na taj način se može povezati sa maksimalno 30 kanala. Opcija prihvatanja zahteva za deljenje moguća je od bilo koga ili samo od određenih grupa: partnera, podružnica ili zajedničkih pratilaca.

Nakon što je korisnik označen, možete jednostavno da nastavite da ga nadzirete/ograničavate, zabranjujete mu ili mu možete ukloniti sva ograničenja. Prve chat poruke označenih korisnika jasno su obeležene crvenim okvirom i uključuju pojedinosti o kanalu sa kojeg su zabranjeni. Njihove poruke se takođe stavljaju u red čekanja u vidžetu “Sumnjiva korisnička aktivnost” zbog dodatne vidljivosti.

Korisnicima, kojima je razgovaranje onemogućeno na jednom kanalu, automatski će biti zabranjeno da razgovaraju na drugom. Strimeri moraju da promene svoja podešavanja kako bi tom korisniku omogućili normalno ćaskanje, ali će uvek biti označeni kako bi po potrebi mogli da se nadziru. Strimeri takođe imaju mogućnost da zaustave deljenje informacija o blokiranim korisnicima u bilo kom trenutku.

Pored toga, moguće je odabrati zadati način na koji će se tretirati označeni korisnici na vašem kanalu — nadzor ili blokiranje. Nadzirani korisnici i dalje mogu da šalju poruke u chatu, ali će biti označeni kako biste ih mogli držati na oku i ograničiti im chatovanje ukoliko je potrebno. Blokirani korisnici će zadržati svoje chat poruke tako da ih samo vi i vaši modovi možete videti. Osim ukoliko ne prilagodite svoja podešavanja, označeni korisnici biće blokirani prema zadatim podešavanjima.

Danas objavljeno

Samsung predstavio ekran koji se sa 13 odmotava na 17 inča

Vanja A

Istraživači napravili podvodnu bežičnu kameru koja radi bez baterija

Vanja A

Samsung Galaxy S23 Ultra bi mogao da izgleda ovako

Vanja A

Ostavite komentar