PayPal bi mogao kupiti Pinterest - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

PayPal bi mogao kupiti Pinterest

PayPal je, prema navodima, u poodmakloj fazi pregovora oko kupovine Pinteresta.

Kako izveštava Reuters, popularna kompanija za onlajn plaćanje je u sredu dala ponudu od 45 milijardi dolara za kupovinu društvene mreže. Reuters ističe da je vrednost ovog sporazuma oko 39 milijardi dolara, a PayPal planira da akviziciju finansira u najvećoj meri preko akcija.

Na prvi pogled, interesovanje PayPal-a za kupovinu Pinteresta deluje iznenađujuće, ali bi ova akvizicija kompaniji pomogla da se značajno učvrsti na rastućem tržištu društvene trgovine. To je oblast na kojem je Pinterest aktivni igrač od 2015. godine. U određenom smislu, Pinterest predstavlja sigurnu kupovinu. Servis je uspeo da izbegne mnoge probleme sa dezinformacijama, koji su pogodili Facebook i Twitter.

Takođe, potrebno je istaći i podsetiti da je PayPal veliki deo prošle godine posvetio širenju van svojih tradicionalnih okvira poslovanja. Kompanija je nedavno potrošila 2,7 milijardi dolara na učvršćivanje svog prisustva u “buy-now-pay-later” sektoru, a ušla je i na tržište trgovanjem pomoću kriptovaluta na velika vrata.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

Red Hat-ov CentOS Stream 9 Linux je stigao

V.R.

Upozorenje da hitno ažurirate podešavanja privatnosti na Android uređaju

V.R.

Slabo prihvatanje Windows 11 operativnog sistema

V.R.

Ostavite komentar