16. Augusta 2019.

Pavgord i Galens preuzeli većinski Pavlović banku

Big Portal

Na današnjem trgovanju na Banjalučkoj berzi prijavljen je jedan blok posao sa hartijama od vrijednosti bijeljinske Pavlović banke, u ukupnoj vrijednosti od 1.383.900 KM.

Pored toga, od hartija od vrijednosti na slobodnom tržištu najveći promet je ostvaren sa akcijama Pavlović banke, i to u iznosu od 643.619 KM.

Akcijama je trgovano po prosječnoj cijeni od 0,435 KM, čime je ostvaren rast u odnosu na prošlo trgovanje za 2,84 odsto.

Na vanrednoj Skupštini akcionara danas su na prijedlog „Pavgorda“ i „Galensa“ trebalo da budu razriješeni predsjednik i članovi NO banke Predrag Perković, Vanja Ćosović, Dragan Riđošić i Marina Milojković.

„Pavgord“ i “Galens” su predložili da se u NO imenuju Nebojša Petrić, Nedeljko Pavlović, Predrag Dragičević, Rodoljub Golubović i Nenad Zlatanović.

Petrić se vodi kao vlasnik i direktor firme “Promist” iz Novog Sada, a mediji su za ovu firmu navodili da je suvlasnik firme “Galens”.

Pavlović je direktor “Srbinjeputeva” koji su u vlasništvu Gordana Pavlovića, vlasnika “Pavgorda”.

Golubović je generalni direktor “Galens Investa”, jedne od firmi iz grupacije “Galens”.

„Batagon International“ predložio je da u NO ponovo budu imenovani Riđošić i Milojkovićeva.

Pavlovići su predložili ponovno imenovanje Ćosovićeve.

Portal CAPITAL objavio je u julu da su „Pavgord“ i „Galens“ kupili Pavlović banku, a ranije i da planiraju da ponude Vladi Republike Srpske otkup 43 miliona KM potraživanja institucija i preduzeća RS od Fabrike glinice (FG) „Birač”.

(Capital)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare