26. Februara 2022.

“Pauk” služba U Banjaluci lani intervenisala 2.674 puta

Big Portal

Kako su naveli iz Odjeljenja za komunalne poslove, značajan pokazatelj porasta broja intervencija je podatak da je prošle godine izvršeno ukupno 2.674 intervencije, dok je 2020. godine “Pauk” služba intervenisala ukupno 1.641 put.

“Broj intervencija 2021. godine je veći nego što je bio slučaj prethodnih godina, a dnevno se premjesti i do deset vozila”, kazali su iz nadležnog odjeljenja.

Na pitanje u kojim naseljima građani nepropisno parkiraju vozilo, u ovom odjeljenju su istakli da “Pauk” služba najviše poziva dobija radi podizanja nepropisno parkiranih vozila u centru grada.

“Intervencije su česte po naseljima Nova varoš, Obilićevo, Paprikovac i Borik”, kazali su u ovom odjeljenju.

Istakli su da građani najčešće nepropisno parkiraju u ulicama Jovana Dučića i Sime Matavulja.

“Pored njih, često je neophodno intervenisanje i u ulicama Brace Potkonjaka, Slobodana Kustorića i Kralja Alfonsa”, kazali su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Naveli su da je i primjetno više započetih dizanja vozila, kojih je 2020. godine bilo 285, dok je lani broj bio skoro duplo veći, i iznosio je 565 vozila.

“Ukoliko se prilikom podizanja nepropisno parkiranog vozila vozač pojavi na licu mjesta može da plati započeto premještanje u iznosu od 30 KM i pri tom dobije potvrdu s potpisom i pečatom”, naveli su u ovom odjeljenju.

Kako je za “Nezavisne” rekla Rada V., mještanka Borika, veliki problem u gradu predstavljaju nesavjesni vozači koji se parkiraju na nepropisnim mjestima, čime blokiraju ne samo normalno odvijanje saobraćaja, već i smetaju pješacima koji zbog njih ne mogu proći trotoarom.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare