7. Augusta 2021.

Patrijarh pozvao: “Pomozite”

Big Portal

Srpski patrijarh Porfirije izdao je danas nalog svim hramovima u Beogradu i Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke da se na svim bogosluženjima skupljaju prilozi za građane Grčke, koja je pogođena katastrofalnim požarima.

Kako je saopštila Informativna služba Srpske pravoslavne crkve (SPC) patriharh je takođe arhiepiskopu atinskom i sve Jelade Jeronimu pismo u kojem izražava saučešće postradalima i ljubav i podršku Crkvi i grčkom narodu povodom katastrofalnih požara.

“Patrijarh je zamolio arhiepiskopa Jeronima da sveštenstvu i bratskom grčkom narodu, pogotovo u oblastima koje se najviše pogođene vatrenom stihijom, prenese molitve vascelog srpskog pravoslavnog roda koji nije i nikada neće zaboraviti da je u skoroj prošlosti gotovo jedinog prijatelja u velikim, ratnim nedaćama koje je preživeo imao u bratskom grčkom narodu i sestrinskoj Jeladskoj Crkvi”, navodi se u saopštenju SPC.

“Izobilna pomoć koju ste Vi, naša grčka braća i sestre, slali u srpske zemlje predstavljala je za nas ne samo hranu, odeću, obuću i druge potrepštine, nego i znak da u našoj blizini imamo najbliže prijatelje koji ne žele da učestvuju u nepravdi kojoj smo bili izloženi”, istakao je patrijarh Porfirije.

Izvor: Tanjug

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare