Patrijarh Porfirije: Zavjet jedinstva ostavio nam Sveti Sava - BIGportal.ba
Region Vijesti

Patrijarh Porfirije: Zavjet jedinstva ostavio nam Sveti Sava

Јevanđeljski zavjet jedinstva ostavio nam je u amanet Sveti Sava, rekao je patrijarh Porfirije, na centralnoj manifestaciji u Beogradu posvećenoj obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

“Bog je stvorio svakog čovjeka i svaki ljudski rod po svojoj slici i prilici, a Bog je savršen po prirodi, od Svetog Oca, Sina i Duha. Svaki čovjek je stvoren sa svojim darovima i sposobnostima, i sa svojinm ličnim pečatom, a opet je u zajednici sa svim ljudima različit od njih. Ali ne protiv njih. Čovjek može da spozna sebe tek u komunikaciji sa drugim ljudima. Zato je prva zapovijest bila o porodici, biće dvoje jedno”, naglasio je patrijarh Porfirije, prenosi RTRS.

On naglašava da moramo spoznati i svoje slabosti, kako bi se ispravili i bili bolji.

“U predanju onome što je naša prošlost, treba da tražimo najbolje i crpeći iz toga ići naprijed. Ne mogu nam drugi iz svojih interpretacija govoriti ko smo mi”, poručio je patrijarh srpski.

Patrijarh Porfirije naglašava da jedinstvo ne smije biti destruktivno.

“Takvo bi nam se vratilo kao bumerang koji bi nas raskomadao. Ne možeš biti svjetski, a da nisi svoj. Ne možeš poštovati drugoga i njegovu slobodu, a da ne poštuješ sebe i svoju slobodu. Ali isto tako neće te poštovati ni drugi, ako ti ne poštuješ svoje”, naglasio je patrijarh Porfirije.

Danas objavljeno

Vučić nakon saznanja o pripremi atentata iznio moguće razloge: “Nije prazna priča”

M.

Širom Crne Gore protesti

M.

Đoković može na Rolan Garos bez vakcine

M.

Ostavite komentar