Patrijarh Porfirije stigao u Sabornu crkvu u Sarajevu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Patrijarh Porfirije stigao u Sabornu crkvu u Sarajevu

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije stigao je u Hram Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu, gdje ga je dočekao Njagovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom sa sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve.

Patrijarh Porfirije došao je dvodnevnu posjetu Mitropoliji dabrobosanskoj povodom 50 godina monaške i 30 godina episkopske službe mitropolita Hrizostoma.

Brojni vjernici iz Sarajeva i Istočnog Sarajevu dočekali su srpskog patrijarha u njegovoj prvoj posjeti u okviru koje će danas u Sabornom hramu biti služena doksologija.

Srpski patrijarh će sutra u 9.30 časova služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu, uz sasluženje mitropolita, episkopa i sveštenstva.

Patrijarh Porfirije sutra će posjetiti i Istočno Sarajevo gdje će ga dočekati gradonačelnik Ljubiša Ćosić i načelnici svih šest gradskih opština.

Sastanak će početi u 15.00 časova, nakon čega su predviđene izjave za medije, saopšteno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Nakon susreta u Gradskoj upravi, predviđena je šetnja do Trga Republike Srbije, gdje će se patrijarh Porfirije i mitropolit Hrizostom obratiti građanima Istočnog Sarajeva

Danas objavljeno

Prekretnica Amerike i Rusije?

M.

Oružana pljačka banke na Cetinju

M.

Apokalipsa na Bosforu; razorni vjetar rušio zgrade, ima mrtvih

M.

Ostavite komentar