Patrijarh Porfirije stigao u manastir Gračanicu; "Blagoslov za sve Srbe sa KiM" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Patrijarh Porfirije stigao u manastir Gračanicu; “Blagoslov za sve Srbe sa KiM”

Patrijarh srpski Porfirije stigao je u manastir Gračanicu gde će sutra na Vidovdan služiti svetu arhijerejsku liturgiju.

Nakon toga će na Gazimestanu služiti parastos kosovskim junacima.

Patrijarha je dočekao Vladika Teodosije sa sveštenstvom, kao i predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubaric, predsednik PO opštine Priština Novak Živić, ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić, načelnik kosovskog okruga Srđan Popović, direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Petar Petković, Mladen Arsenović, šef kabineta gradonačelnika Bijeljine, kao i verni narod.

Patrijarh će večeras prisustvovati “Vidovdanskom pesničkom bdeniju” koje se tradicionalno održava uoči Vidovdana u porti manastira Gračanica.

“Blagoslov za sve Srbe sa KiM”
Direktor Kancelarije za KiM u Vladi Srbije Petar Petković poručio je da je veliki blagoslov za sve Srbe sa Kosova i Metohije dolazak patrijarha srpskog Porfirija na KiM.

Kako je Petković napisao na Fejsbuku, posebna je čast dočekati Vidovdan u svetoj Gračanici sa patrijarhom.

“Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije stigao je među svoj verujući narod na Kosovu i Metohiji. To je veliki blagoslov za sve Srbe sa Kosova i Metohije i posebna je čast sa njim dočekati Vidovdan u svetoj Gračanici”, napisao je Petković.

Danas objavljeno

Zemljotres u BiH, treslo se u Bileći

M.

Požar kod Bara pod kontrolom, uspostavljen drumski saobraćaj

M.

Satelitski snimci pokazuju ostećenja u bazi na Krimu

M.

Ostavite komentar