28. Augusta 2022.

Patrijarh Porfirije služio liturgiju u manastiru Savina

Big Portal

Patrijarhu Porfiriju sasluživali su mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, episkopi pakračko-slavonski Jovan, dalmatinski Nikodim i toplički i izabrani šabački Jerotej, sveštenstvo i sveštenomonaštvo iz više eparhija Srpske pravoslavne crkve, uz molitveno učešće vernika, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Srpski patrijarh je blagoslovio vernike u besedi posle liturgije, poželevši da im Bog “podari mir, radost i ljubav, jedinstvo u veri, lepoti i radosti”.

Mitropolit Joanikije je patrijarhu Porfiriju poklonio ikonu Svetog Stefana koji u rukama nosi grad Herceg Novi, kao njegov zaštitnik, a iguman manastira Savina jeromonah Makarije poklonio je patrijarhu Porfiriju ikonu Bogorodice, prenosi Srna.

U 18 sati u Herceg Novom biće održana večernja litija, a od 20.30 patrijatrih će prisustvovati predstavljanju izabranih dela blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija.

Svečana akademija u čast 640. godišnjice od osnivanja Herceg Novog biće održana sutra uveče, 29. avgusta, od 19.30 časova na Kanli kuli, nakon čega će uslediti program “Đedov sabor – Od Dunava do mora sinjega”, posvećen uspomeni na mitropolita Amfilohija, koji će otvoriti patrijarh Porfirije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare