Patrijarh Porfirije razgovarao sa Stjuartom Pičom - BIGportal.ba
Region Vijesti

Patrijarh Porfirije razgovarao sa Stjuartom Pičom

Patrijarh srpski Porfirije razgovarao je danas u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu sa Stjuartom Pičom, specijalnim izaslanikom britanskog premijera za Zapadni Balkan, o razvoju srpsko-britanskih odnosa i tradicionalno srdačnoj saradnji između Srpske pravoslavne crkve (SPC) i Anglikanske crkve.

U srdačnom, prijateljskom i otvorenom razgovoru patrijarh je podsetio da svestrani razvoj srpsko-britanskih odnosa posebno učvršćuje srdačan odnos koji tradicionalno postoji između Srpske pravoslavne crkve i Anglikanske crkve, saopšteno je iz SPC.

Patrijarh je naglasio da su vrata Patrijaršijskog dvora otvorena za članove anglikanske zajednice u Srbiji koji decenijama, još od vremena blaženog spomena patrijarha Germana, praznik Silaska Svetog Duha na Apostole molitveno proslavljaju u Patrijaršijskoj kapeli Svetog Simeona Mirotočivog.

Patrijarh Porfirije i Stjuart Pič su tokom razgovora, koji je protekao u ambijentu međusobnog razumevanja, analizirali trenutnu situaciju u Srbiji i regionu i iskazali obostranu podršku dijalogu, kako između crkava i verskih zajednica, tako i između svih ostalih političkih i društvenih strukutra.

””Dijalog doživljavamo kao jevanđelsku dužnost i misiju, jer kao hrišćani svakog čoveka vidimo kao brata, kao bližnjeg, i stoga smo uvek spremni na dijalog””, poručio je patrijarh Porfirije.

Prijemu je prisustvovala ambasadorka Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Protest zbog ubistva djevojčice: “Svi samo obrađuju papire, a mog deteta nema”

M.

Svijetu prijeti nuklearno uništenje? “Putin se ne šali”

M.

Američki general priznao: Za relativno malu sumu smo dobili da se Ukrajinci umjesto nas bore i ginu u ratu protiv Rusije!

M.

Ostavite komentar