12. Maja 2022.

Patrijarh Porfirije: Divan je Bog u vama večeras sabranim

Big Portal
  • Ovdje smo zato da svima oprostimo sve i da molimo Svetog Vasilija da nam pomogne, da nestane mržnje iz naše duše – rekao je patrijarh Porfirije nakon večernje službe sa petohljebnicom u obraćanju vjernicima.

On je istakao da su se večeras u ovaj manastir sabrali vjernici sa svih strana – iz čitave Crne Gore, Republike Srpske, BiH, Srbije i drugih zemalja, jer znaju da je svetost ono što je potrebno i njima i modernom čovjeku.

  • Molitva je ono što je neophodno da bismo bili živi, jer tu i takvu molitvu čuje Sveti Vasilije Ostroški. Mi ovdje sabrani možemo uticati na mir, na milosrđe u čitavom svijetu više molitvom Svetom Vasiliju Ostroškom negoli bilo kojim drugim aktivnostima – istakao je patrijarh Porfirije.

Patrijarh je poručio vjernicima da su svi sabrani u duši Svetog Vasilija, svetitelja vjere i smirenja, svetitelja koji čuje njihove molitve i prije nego što ih izgovore.

  • Divan je Bog u vama večeras sabranima! Svi dišemo jednom dušom i svi večeras sabrani smo u jednoj misli, molitvi, u srcu, u duši Svetog Vasilija Ostroškog – rekao je patrijarh Porfirije i dodao da je ovo veliki svetitelj Božiji, jer je poslušao riječ Božiju što ga je nosilo kroz sva iskušenja.

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Јoanikije je kao domaćin podsjetio da se ove godine obilježava 350 godina od upokojenja Svetog Vasilija Ostroškog i zahvalio patrijarhu Porfiriju što je došao u manastir Ostrog putevima Svetog Vasilija i Svetog Save, od Mileševe, Tvrdoša do Ostroga.

Večernjoj molitvi petohljebnici pod vedrim nebom je prisustvovalo na hiljada vjernika iz svih krajeva regiona Balkana, Evrope i svijeta.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare