Patrijarh Kiril pozvao na duhovnu mobilizaciju - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Patrijarh Kiril pozvao na duhovnu mobilizaciju

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril izjavio je da je veoma važna duhovna mobilizacija.

On je naveo da c´e na kraju duhovna mobilizacija i dovesti do pomirenja Rusije i Ukrajine.

“Živimo u sudbonosno vreme, a u sudbonosno vreme bi trebalo da obnovimo našu veru, da izoštrimo našu svest i pamćenje, na mnoge stvari da gledamo na drugačiji način u odnosu na juče, bez ikakve posebne pažnje i zabrinutosti. I onda će naša duhovna mobilizacija, na koju vas sve sada pozivam, pomoći u mobilizaciji svih snaga naše domovine, i istovremeno će, bez sumnje, pomoc´i u ostvarenju potpunog pomirenja Rusije i Ukrajine, koje je jedinstveno prostranstvo Ruske pravoslavne crkve“, rekao je patrijarh u propovedi nakon liturgije u hramu Hrista Spasitelja u Moskvi.

Patrijarh Kiril je pozvao sve da se mole da se prekinu međusobni sukobi, da čine sve kako bi se obnovili bratski odnosi dva dela jedinstvene Rusije, kao i da se mole kako bi Gospod pomogao, posebno mladim ljudima, da se njihov život ne zaustavi u ovom međusobnom sukobu.

“Mnogi se bune u Rusiji i mnogima se vrti u glavi od želje da unište Rusiju, njen identitet, nezavisnost i slobodu. Zato je važno da mi ojačamo veru u sebe, da napunimo naše hramove, da se molimo za vlast i vojsku, za svoju rodbinu i bliske, da se molimo za pravoslavnu crkvu, koja u ovim teškim uslovima čuva duhovno jedinstvo Svete Rusije“, rekao je patrijarh Kiril.

On je izrazio želju da “zajedničkim naporima, ali bez opasnih kompromisa koji bi mogli da naškode ujedinjenoj Rusiji, svi idemo putem pomirenja i obnavljanja tog duhovnog jedinstva koje je i formirano u nedrima ujedinjene Ruske pravoslavne crkve“.

Danas objavljeno

Vojska spremna za napad: Vođa će dati “zeleno svjetlo”?

Vanja A

Rusija predlaže Americi nove datume za sastanak o START-u

Vanja A

Francuski poslanik: Zelenski je opasna osoba

Vanja A

Ostavite komentar