8. Septembra 2020.

Patlidžan salata

Big Portal

Sastojci:

  • 2 patlidžana
  • 3 čena bijelog luka
  • 2 kašike peršuna
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 3 kašike alkoholnog sirćeta
  • so

Priprema:

Patlidžane očistiti i sjeckati u malo deblje kolutove. Posolite ih, pouljite i stavite da se peku. Stavite ih u zagrijanu rernu. Pecite ih dvadesetak minuta. Za to vrijeme napravite preliv za salatu. Peršun sitno isjeckajte i stavite u zdjelu. Dodajte i sitno isjeckan luk i ulje i sirće. Ostavite smjesu da odstoji. Kada su patlidžani pečeni stavite malo smjese u posudu. Stavite tople patlidžane. Po njima ponovo stavite preliv. Postupak ponavljajte dok vam ne nestane patlidžana. Salatu stavite u frižider.

Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare