Patentiran savitljivi i modularni dizajn Motorola Razr 2020 telefona - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Patentiran savitljivi i modularni dizajn Motorola Razr 2020 telefona

Prošlog mjeseca, Lenovo je predstavio Motorola Razr 2019. Nedugo potom, sajt LetsGoDigital je došao do informacija o Razr 2 patentu, a sada su tu i novi patenti koji otkrivaju inovativne i jedinstvene elemente budućeg telefona.

Iako je okvirno dosta sličan Razr 2019 modelu po dizajnu, Razr 2020 patenti otkrivaju podršku za modularni dizajn, podršku za “fisheye” kamera module, ali i projektore, stereo zvučnike visokog kvaliteta i drugo.

Patent, pod nazivom “An electronic device that can be rotated to the device housing”, je odobren od strane USPTO (U.S. Patent and Trademark Office) prošle godine i sada je uključen u WIPO (World Intellectual Property Office) bazu.

Prema patentiranim ilustracijama, telefon ima flip-top dizajn, prednji ekran u zatvorenom položaju, a kada se otvori tu je dugački i fleksibilni ekran. Dizajn je kompaktniji i prenosiviji nego ono što nude Samsung Galaxy Fold i Huawei Mate X.

Još jedan zanimljiv detalj je vrh telefona u sklopljenom položaju. Ukoliko se telefon rasklopi, gornji deo je onemogućen, a koristi se kao potpora za svakodnevne operacije. Primetna je i modularna komponenta sa tri kamere kao standardom. Jedna kamera je okrenuta ka napred, jedna ka pozadi, a treća kamera je usmerena ka gore. Kao rezultat moguće je snimanje fotografija i videa od 360 stepeni uz pomoć ovog telefona.

Izvor: LetsGoDigital/Benchmark

Danas objavljeno

Bijela kuća obrisala sve Trampove snimke sa svog YouTube kanala

D

Izveštaj iz studija: Cyberpunk 2077 nije trebalo da izađe 2020. godine

D

Koja čet aplikacija je najbolja za vas?

D

Ostavite komentar