Patent otkriva Apple-ov radikalan plan za senzore otiska prsta u ekranu - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Patent otkriva Apple-ov radikalan plan za senzore otiska prsta u ekranu

Kada je Apple objavio iPhone X i njegove naslednike, izgledalo je kao da je Touch ID funkcija za iPhone poprilično završena stvar i da je prepoznavanje lica budućnost koju Apple u potpunosti prihvata. Međutim, prijave za patente iz prošlosti pokazuju da Apple i dalje istražuje nove pristupe i rešenja za senzore otiska prsta.

Najnoviji patent, koji je otkrio Patently Apple, bi mogao biti jedan od kompanijinih ambicioznijih i radikalnijih planova do sada. Za početak, senzor otiska je zadržan ispod displeja uređaja, ali za razliku od Apple-ovih rivala koji koriste ultrasonični senzor, kompanijin patent sugeriše da bi se pin-hole kamere smeštene ispod displeja mogle koristiti za skeniranje otiska.

Patent takođe pokazuje kako je oblast, koja se koristi za skeniranje, poprilično velika i zauzima gotovo čitav displej. To znači da bi korisnici mogli da prst stave na gotovo bilo koji deo ekrana kako bi izvršili skeniranje otiska. Pored korišćenja za sigurnost, patent pokazuje i kako bi funkcija mogla biti iskorišćena za praćenje vitalnih znakova zdravlja.

Za sada ne postoje garancije da će kompletan patent, ili delovi funkcija iz patenta biti implementirani u konkretan proizvod kompanije Apple, ali je ovo dokaz da proizvođač ima planove da izvrši neke izmene na ovom polju.

Izvor: PatentlyApple

Danas objavljeno

Biće ipak jeftiniji nego što se očekivalo?

Vanja A

Kriminalci razotkrili kriminalce – procurili podaci sa hakerskog foruma

Vanja A

Dev Build za Stalker 2 cirkuliše internetom

Vanja A

Ostavite komentar