Partizan upozorava: UEFA prijeti zbog "zakolji", "ubij" i "mrzim balije" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Partizan upozorava: UEFA prijeti zbog “zakolji”, “ubij” i “mrzim balije”

Uprava FK Partizan uputila je apel navijačima uoči večerašnje utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope sa Malatijom. Crno-beli od 21 čas na stadionu u Humskoj dočekuju turskog predstavnika. Čelnici uprava Partizana želeli su da upozore navijače, naročito na pevanje određeneih pesama koju u Turskoj doživljavaju kao rasističku, kako bi sprečili da…

Uprava FK Partizan uputila je apel navijačima uoči večerašnje utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope sa Malatijom.

Crno-beli od 21 čas na stadionu u Humskoj dočekuju turskog predstavnika.

Čelnici uprava Partizana želeli su da upozore navijače, naročito na pevanje određeneih pesama koju u Turskoj doživljavaju kao rasističku, kako bi sprečili da zbog toga UEFA kazni klub.

Na redovnom organizacionom sastanku koji fudbalski klubovi imaju pre svake Evropske utakmice u prisustvu izaslanika evropske kuće fudbala, FK Partizan je upozoren da UEFA ima saznanja da je običaj da se na utakmicama koju crno-beli igraju sa turskim klubovima peva pesma za koju smatraju da je rasistička“.

Turska policija je upozorila MUP Republike Srbije i UEFA kao i predstavnike najviših državnih organa naše zemlje, tražeći da se u slučaju da se ta pesma čuje na tribinama stadiona Partizan primeni UEFA procedura u tri koraka za rasističke ispade. Posebno je istaknuto da na mečevima pod okriljem UEFA nema mesta politici“, stoji u saopštenju Partizana.

Potom se dodaje i ovo:

Molimo sve navijače Partizana kao i simpatizere kluba da pre, tokom i posle utakmice na stadionu Partizana ne pevaju, ne recituju i ne ispisuju reči pesmama ili parola koje su političke ili sadrže u sebi mržnju i pozivaju na nasilje (zakolji, ubij, smrt, mrzim,balije….) kao i sve ono što može uvrediti grupu ili pojedinca koji je akter ili prisutan kao posetilac jednog fudbalskog događaja.”

FK Partizan se već tri godine nalazi pod uslovnom kaznom i svaki incident ovog tipa na našem stadionu neće dovesti samo do plaćanja velike novčane kazne ili igranjem pred praznim tribinama već i mogućim izbacivanjem kluba iz daljih evropskih takmičenja!”

Crno-beli apeluju na fer navijanje.

Apelujemo na sve navijače koji će večeras biti na stadionu da zbog rigoroznih pravila UEFA i pomenute uslovne kazne poštuju sve procedure vezane za ulaz na stadion, da ne sede ili stoje na ogradi, da ne zakrčuju prolaze na tribinama, da ne ubacuju predmete na teren i ispuštaju krike koje asociraju na pojedine životinje i slično“.

Nepoštovanje reda i bilo koje od navedenih stavki može dovesti do drakonskih mera po naš klub sada kada rezultatima, željom i motivom možemo da se izborimo za mesto pod Evropskim fudbalskim nebom! Budimo jedinstveni samo u jednom, da Partizan večeras pobedi!”, zaključuje se u saopštenju kluba iz Humske.

Danas objavljeno

Otkriveno šta je sa Mitrovićem

Vanja A

Medvedev “zgazio” Španca i zakazao spektakl sa Đokovićem!

Vanja A

Još jedna dominantna predstava Srbije na Svjetskom prvenstvu

Vanja A

Ostavite komentar