22. Septembra 2022.

Partizan istupio iz Partizana

Big Portal

Ovo je bila druga sednica kluba u poslednjih nekoliko meseci, a na njoj je i imenovan Ivica Kralj kao novi sportski direktor.

Glavna tema je, međutim, bila borba za vlast u Jugoslovenskom sportskom društvu Partizan između Milorada Vučelića i Ostoje Mijailovića, zbog čega je FK doneo odluku da istupi iz JSD.

Saopštenje vam prenosimo u celosti i bez redakcijskih korekcija:

“Fudbalski klub Partizan, kao član Jugoslovenskog sportskog društva Partizan oštro osuđuje nezapamćen protivzakonit pritisak koji je pre sednice vršen na pojedine delegate u Skupštini JSD Partizan i zahteva da nadležni organi odmah preduzmu mere iz svoje nadležnosti.

Fudbalski klub Partizan, kao član JSD ’’Partizan’’, osuđuje, ne prihvata i ne može da prihvati nezakonito i nestatutarno ponašanje predsednika košarkaškog kluba O.M. u Skupštini JSD Partizan.

Fudbalski klub Partizan, kao član JSD Partizan, insistira da se izborni proces u JSD Partizan održi u svemu na način propisan aktima JSD Partizan, i ističe da odluke ‘donete’ od grupe predstavnika određenog broja članova JSD ‘Partizan’, nisu u skladu sa aktima JSD Partizan.

FK Partizan pruža punu podršku regularno izabranom rukovodstvu i upravi JSD Partizan u prevazilaženju nastale situacije i uspostavljanju zakonitog rada u JSD Partizan i u potpunosti je saglasan sa svim zakonom preduzetim koracima ostvarenim u vidu pokretanja svih odgovarajućih pravnih postupaka – podnošenja krivičnih prijava, tužbe za poništaj nezakonite i nestatutarne odluke nadležnom sudu i žalbe na rešenje Agencije za privredne registre.

Fudbalski klub Partizan je dužan da u svom radu dosledno poštuje zakonske norme, te se samim tim ne može povinovati nezakonitim odlukama nelegitimne i nezakonite navodno izabrane ‘nove’ uprave JSD Partizan, naročito ako su iste suprotne pravima obavezama i interesima članova FK Partizan.

Skupština FK Partizan, kao najviši organ Kluba donela je odluku da Fudbalski klub ‘Partizan’ uslovno istupi iz članstva u Jugoslovenskom sportskom društvu ‘Partizan’. Ova odluka stupa na snagu preventivno i primenjuje se ukoliko od strane nezakonite navodne uprave JSD ‘Partizan’, bez održavanja nove sednice skupštine JSD ‘Partizan’ i zloupotrebom ovlašćenja iz čl. 21. Statuta JSD ‘Partizan’ bude doneta odluka kojom se odlučuje o pravima i obavezama Fudbalskog kluba ‘Partizan’ kao člana JSD ‘Partizan’.

Skupština FK ‘Partizan’ pruža punu podršku predsedniku, Upravnom odboru i generalnom direktoru Kluba u cilju zaštite interesa članstva Kluba i interesa Kluba i stvaranja uslova da se omogući nesmetana realizacija domaćih i medjunarodnih obaveza, kroz redovno i stabilno poslovanje Kluba”.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare