Parodija: Robot koji nije pucao u ljude - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Parodija: Robot koji nije pucao u ljude

Kompanija Corridor Digital se ne hvali robotskim dostignućima, već CGI sposobnostima. Tako se u junu pojavio video koji parodira promo snimke kompanije Boston Dynamics, i koji prikazuje CGI repliku robota Atlas, da bi se u oktobru otišlo i dalje, a sa CGI robotom koji “može da zameni vojnike“.

Robota vidimo kako puca iz različitog oružja, trenira borbu jedan na jedan, i sve u svemu prolazi kroz nekoliko zabavnih situacija, isto kao i vojnici na obuci – samo smešnije. Animatori iz Corridor Digitala jasni su oko toga da se radi o vizualnim efektima, a ne pravim situacijama. Ipak, na društvenim mrežama, čini se, nisu svi baš shvatili o čemu se radi, pa neki dele taj video kao da je reč o “istinitim događajima”. Ipak nije.

Poseban odnos prema mašinama ima svoje prednosti, budući da bi ove, na primer, jednog dana mogle da utiču na smanjeni osećaj usamljenosti kod starijih građana, ali je sve više onih koji se boje da bi velike korporacije tu empatiju mogle da okrenu u svoju korist, i čovekolike robote iskoriste za prikupljanje podataka, te mnoge druge aktivnosti koje ne idu u korist građana, na primer vojničke. Imamo sreće da je ovo za sada samo CGI parodija.

Izvor: PCPress/Popular Mechanics

Danas objavljeno

Samsung potvrđuje februarski Galaxy Unpacked, najavljuje spajanje S22 sa Note linijom

Vanja A

Pojavile se nove specifikacije Lenovo Legion Y90 gaming telefona

Vanja A

Apple iPhone 15 Pro serija bi mogla imati 5x periskopski zum objektiv

Vanja A

Ostavite komentar