12. Januara 2021.

Parler tužio Amazon

Big Portal

U tužbi podnetoj Okružnom sudu u gradu Sijetlu kompanija Parler je navela da joj je Amazon nanio žestok udarac prekidom usluga veb hostinga – nakon što su Apple i Google prekinuli distribuciju njihove aplikacije, prenosi Glas Amerike.

Sudskom tužbom Parler od Amazona traži trostruku odštetu, vraćanje prethodnog statusa, i usluge koje je ranije ugovorio. Takođe, zahtijeva i novčanu odštetu tvrdeći da je imao više od 12 miliona korisnika i izgubila milione – u trenutku u kom je odlazeći predsjednik Donald Tramp sugerisao konzervativnim pristalicama da društvenu mrežu Twitter zamijene Parlerom.

Istovremeno, kompaniju Amazon optužio je za licemjerje zbog nepovjerenja u vezi sa Parlerovim sposobnostima za nadziranje rada platforme – uključujući uklanjanje sadržaja koji podstiču nasilje.

Ukazano je da je Amazon suspendovao Parler uprkos tome što u tom smislu nije razmatrao Twitter – društvenu mrežu na kojoj je, kako tvrde, nedavno jedna od čitanijih i prenošenijih objava bila: “Objesite Majka Pensa”, aktuelnog američkog potpredsjednika, navodi se u tužbi Parlera.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare