30. Augusta 2022.

Parlament BiH danas o dopunama Zakona o PDV-u

Big Portal

Na dnevnom redu su osim izvještaja Zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH o postizanju identičnog teksta zakona o dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost.

I izmjene i dopune Zakona o odbrani Bosne i Hercegovine te dopune Zakona o javnim nabavkama, potom izmjene i dopune Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine.

Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o zastupničkoj inicijativi Denisa Zvizdića kojom Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH zadužuje Savjet ministara BiH da u što kraćem roku izdvoji 200.000 KM za sanaciju štete i izradu novih 700 kamenih cvjetova s imenima antifašista koji su dali svoje živote za slobodu grada Mostara i čitave Evrope, te za buduću integralnu institucionalnu zaštitu i osiguranje ovog nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine, takođe je u najavljenom dnevnom redu.

U predloženom dnevnom redu je i Informacija o radu Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine.

Sjednica treba da počne u 12 sati.

(Fena Foto: Parlament.ba)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare