11. Jula 2022.

Parkirali ispred svoje kuće – dobili kaznu

Big Portal

Prema lokalnoj filijali vesti ABC-a, parkiranje vozila na zastoju koji se nalazi ispred kuće predstavlja prekršaj, što su upravo učinili Judy i Ed Craine. Njihov dom se naime nalazi se strmom brežuljku zbog čega je parkiranje na ulici izazov. Tako su parkirali na prilazu ispred svoje kuće, što su radili poslednjih 36 godina, navodi Jutarnji.hr.

Ipak, neko je prijavio Judy i Eda i nekoliko njihovih komšija zbog istog prekršaja. Šef planiranja San Franciska Dan Sider je rekao da razume frustraciju vlasnika, ali grad je doneo zakon da bi osigurao da vlasnici kuća ne pune svoja dvorišta automobilima, što se čini kao nešto što bi trebalo da može da se čini na vlastitom imanju, pogotovo kada je dvorište betonirano.

Par je dobio kaznu od 1542 dolara uz pretnju od dodatnih 250 dolara svaki dan kada ponovo parkiraju automobil u svoje dvorište. Njih dvoje su poslali e-mail gradu, očekujući da će priznati da je došlo do greške, ali grad je ostao uz svoju odluku. Umesto toga, odeljenje za planiranje navosi da je moguće da par dobije izuzeće ako mogu da dokažu da parkiraju na tom mestu već 40 godina. Svi dokazi koje je par uspeo da pronađe nisu zadovoljavali gradske standarde.

Iako paru više neće biti dozvoljneo da koristi svoje dvorište kao parking, grad ih je rasteretio kazne nakon što su pomerili automobile. Prema ABC-u, San Francisko je takođe obavestio par da bi mogli da izgrade nadstrešnicu za automobil, ili garažu, što bi im omogućilo parkiranje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare