17. Juna 2021.

Parking kod Kastela postaje prva zona

Big Portal

On je istakao da je to samo njegova odluka te da će kroz nekoliko dana krenuti s realizacijom ovog projekta.

“Što se tiče odluke da promijenimo zonu parkinga kod Kastela, to je samo moja odluka i sigurno je da će trenutna druga parking zona postati prva, a tu promjenu možemo očekivati kroz pet do 10 dana”, rekao je Stanivuković.

Drugi korak je, dodaje, promjena cijene mjesečne parking karte ako se na parkingu preko puta “Kraša” bude mijenjala zona. U tom slučaju bi umjesto sadašnjih 40 koštala čak 100 KM.

“Zbog toga čekamo sjednicu Skupštine grada kako bismo cijenu mjesečne parking karte smanjili na 60 KM”, kazao je Stanivuković.

Cilj je, kako ističe, da dođe do samousklađivanja zona i cijena kako ne bi došlo do velikih poskupljenja.

“Želimo da uskladimo cijene, a plan je da jedan dio procesa završimo za nekoliko dana, dok ćemo drugi dio započeti onog trenutka kada uskladimo i promijenimo cjenovnik”, rekao je Stanivuković.

Dodaje da je cilj da se promjenom zona rasterete parkinzi u užem centru grada, odnosno da vozila ne budu parkirana po pet-šest sati na jednom mjestu i time onemogućavaju drugima da se tu parkiraju.

On je ranije rekao da je u srži same ideje da se kod građana stvori nova kultura u saobraćaju, odnosno destimuliše parkiranje u samom centru, da centar grada bude rezervisan za pješake, bicikle, trotinete, a da se oko užeg centra naprave parkinzi.

Tada je rekao i da će ići s idejom da u Srpskoj ulici umjesto sadašnjih parkinga naprave biciklističke staze.

Cijena parkinga u nultoj tarifnoj zoni je jedna KM za svaki započeti čas parkiranja, s tim da najduže vrijeme trajanja parkiranja iznosi dva vezana časa, nakon čega vozilo mora napustiti nultu tarifnu zonu na minimalno jedan čas.

Cijena parkiranja u prvoj zoni iznosi jednu KM za svaki započeti čas parkiranja, a cjelodnevna karta je pet KM.

Cijena parkinga u drugoj zoni je 0,50 KM za svaki započeti čas parkiranja, a cjelodnevna karta za parkiranje iznosi tri KM.

Nezavisne novine

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare