Parižani poslije 11 nedjelje u parkovima - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Parižani poslije 11 nedjelje u parkovima

Glavni grad Francuske je među posljednjima u zemlji ublažio mjere zabrane kretanja, pa su Parižani ovog vikenda, pohrlili u parkove.

Parižani su izašli u prirodu nakon skoro jedanaest sedmica karantina.

Svjesni toga koliko su gradjani nestrpljivi, a i zbog najave da će temperatura za vikend preći 28 stepeni, gradske vlasti su odlučile da otvore parkove prije, kako je to bilo planirano, 2. juna.

Gradonačelnica Pariza Ani Hidalgo, koju očekuje ponovni izbor idućeg mjeseca, pritisnula je vlasti da ponovo otvore parkove, nakon što je 11. maja proglašeno ublažavanje mjera u cijeloj zemlji, navodi agencija Rojters.

S prvim zracima sunca, u subotu ujutro su se ispred kapije parka Bit-Šamon stvorili redovi izletnika s korpama za piknik, izvijestili su francuski mediji.

“Napokon smo slobodni”, “Ovo je kao izlazak iz zatvora“, komentari su Parižana koji su napokon izašli u prirodu.

U Parizu, jednom od najgušće naseljenih gradova u Evropi, i dalje je na snazi mjera fizičke distance i nošenje maski čak i u parkovima, a vlasti nastavljaju pomno da prate porast infekcija.

U Francuskoj je ukupno zaraženo 188.625 građana, a preminulo je skoro od 29.000 oboljelih.

Broj oboljelih od korona virusa u Francuskoj nastavlja da opada, saopštile su francuske vlasti. U bolnicama se trenutno nalazi 14.380 oboljelih.

TANJUG

Danas objavljeno

Srbija: Ograničene cijene osnovnih životnih namirnica

M.

Maloljetnik iz Doboja prodavao falsifikovani novac

M.

Šta piše u dokumentu koji će se razmatrati na posebnoj sjednici NSRS

M.

Ostavite komentar