20. Novembra 2022.

Pariz: 2023 Jeep Avenger

Big Portal

Agergat s enapaj aiz baterije kapaciteta 54kWh koju proizvodi matična grupacija Stellantis. Deklarisana autonomija je 400km u kombinovanom WLTP ciklusu, a u gradskoj vožnji bi trebalo da se dobije čak 550km.

Kada se baterija isprazni, baterija može da se napuni od 20% do 80% za 24 minute ako se koristi punjač od 100kW. Ako se vozaču baš žuri, za tri minuta punjenja može da se dobije 30km vožnje. Jeep je saopštio da je nova baterija testirana na preko dv amiliona kilometara i da je ugrađena ispod prednjih i zadnijh sedišta, kao i centralnog tunela.

Novi Avenger je dugačak 4,08m, a klirens mu je izdašnih 200mm. Prilazni ugao iznosi 20 stepeni, a odlazni 32 stepena.

Kada je reč o praktičnosti, Avenger ima prtljažnik zapremine 380 litara i dodatna 34 litra ispd prednjeg karoserijskog poklopca. Ovo je prvi model ove marke sa kombinacijom prednjeg pogona i sistema za različite podloge i asistencije za kretanje na uzbrdici. Posotji šest režima: za normalnu, ekonomičnu i sportsku vožnju, sneg, blato i pesak. U planu je i varijanta sa dva motora i pogonom na svim točkovima.

Avenger je u katalogu pozicoiniran ispod modela Renegade, a proizvodiće se u fabrici Tihi u Poljskoj. Prodavaće se u Evropi, Japanu, Južnoj Koreji i na drugim tržištima. Na starom kontinentu već ga j emoguće poručiit u specifikaicji Launch Edition, koja je bogato opremljena.

Izvor: Nacionalnaklasa

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare