Pariski nadbiskup bio u vezi sa ženom - papa prihvatio njegovu ostavku - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Pariski nadbiskup bio u vezi sa ženom – papa prihvatio njegovu ostavku

Papa Franja prihvatio je ostavku pariskog nadbiskupa Mišela Opetija, nakon što je priznao da je 2012. godine imao vezu sa ženom.

Nadbiskup Opeti naveo je u današnjem saopštenju da je ponudio da se povuče kako bi sačuvao eparhiju od podela, koju bi sumnja i gubitak poverenja mogli da nastave da izazivaju, preneo je AP.

Vatikan je u saopštenju naveo da je papa prihvatio Opetijevu ponuđenu ostavku i imenovao drugog monsinjora da služi umesto njega.

Opeti, koji je predvodio parisku crkvu od 2018. godine, poslao je pismo papi Franji u kojem je ponudio da podnese ostavku nakon izveštaja u časopisu “Poan”, u kojem se navodi da je imao intimni odnos sa ženom uz njen pristanak.

On je rekao listu “Poan” da nije imao seksualne odnose sa ženom, ali je list naveo da se u članku oslonio na nekoliko anonimnih izvora koji su rekli da su videli imejl iz 2012, koji je Opeti greškom poslao svojoj sekretarici.

On je negirao da je autor imejla.

“Molim za oproštaj one koje sam mogao da povredim i uveravam vas u svoje duboko prijateljstvo i molitve”, istakao je Opeti u svom saopštenju.

Danas objavljeno

Patuljasti jarići su zvijezde Instagrama

Vanja A

Dakota Džonson ima najsmešniji odgovor na komentar “haljina ti je prekratka”

Vanja A

Plava će obojiti sve zimske outfite

Vanja A

Ostavite komentar