Parče papira prodato na aukciji za više od 200.000 funti?! - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Parče papira prodato na aukciji za više od 200.000 funti?!

Orginalni rukom pisani tekst pesme “Starman” Dejvida Bouvija iz 1972. prodat je u utorak na aukciji u Velikoj Britaniji za 203.500 funti (oko 27 miliona dinara), objavila je aukcijska kuća Omega Auctions.

Pesma je prvi put objavljena na Bouvijevom petom albumu “The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars”. Početna cena teksta ispisanog plavim mastilom na papiru formata A4 iznosila je oko 40.000 funti (oko 5.246.000 dinara ). Na papiru se vide izmene i dodaci koje je unosio Bouvi, kao i pravopisne greške koje je pevač ispravio.

Dokument je 2013. bio izložen u muzeju “Victoria & Albert” na retrospektivnoj izložbi posvećenoj pevaču, koji je preminuo u januaru 2016. u 69. godini.

Aukcijska kuća Omega Auctions objavila je da tekst prodaje anonimni privatni kolekcionar koji ga je nabavio još osamdesetih godina prošlog veka.

Dokument je na aukciji ponuđen u sklopu prodaje većeg broja predmeta pod nazivom “David Bowie i Glam Rock”, a obožavaoci su među ostalim mogli da kupe postere i vinile, odnosno gramofonske ploče.

(Kurir.rs)

Danas objavljeno

Denzel Vošington o filmu: “Na kraju je Bred Pit igrao, baš sam pogriješio”

Zeljka

Poslije martinki i šortsa finska premijerka ima još jedno modno iznenađenje

Zeljka

Dešifrovano pismo staro 500 godina: Kralj uznemiren, pisao u šiframa

Zeljka

Ostavite komentar