Parallels Desktop 17 omogućava da zvanično pokrećete Windows 11 na svom Mac računaru - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Parallels Desktop 17 omogućava da zvanično pokrećete Windows 11 na svom Mac računaru

orisnici će uskoro moći da zvanično pokreću Windows 11 na svojim Mac računarima, zahvaljujući Parallels Desktop 17.

Nova verzija platforme podržava i Intel i M1 Mac modele, međutim oni koji imaju M1 Mac moći će samo da emuliraju druge Arm-zasnovane operativne sisteme (kao što je Windows on Arm).

Parallels Desktop 17 omogućava da zvanično pokrećete Windows 11 na svom Mac računaruUprkos preprekama sa kojima M1 korisnici moraju da se suočavaju kada instaliraju Windows on Arm, tu su značajne prednosti u poboljšanju performansi u poređenju sa Parallels 16 na Intel verzijama. Prema navodima iz Parallels-a, M1 Mac računari će dobiti za 28 procenata bolje DirectX 11 performanse i za do 20% bolje performanse diska. Kompanija ističe da će se Windows 11 pokretati do 33 procenta brže na M1, dok će Windows 10 i dalje moći da se pokrene 38 odsto brže.

Pored toga, korisnici dobijaju za 25 procenata bržu 2D grafiku i do šest puta brže OpenGL performanse na Windows virtuelnim mašinama na svim podržanim Mac-ovima, uključujući i Intel modele. M1 korisnici mogu da koriste i BitLocker i Secure Boot, uz virtuelizovani TMP.

Parallels ove godine nije modifikovao svoje cene, pa će Parallels Desktop 17 u standardnoj verziji koštati 80 dolara godišnje, dok perpetuelna licenca košta 100 dolara. Pro i Business edicije takođe koštaju 100 dolara godišnje.

Parallels Desktop 17 je dostupan na kompanijinom zvaničnom sajtu.

Izvor: Neowin

Danas objavljeno

Šef Applea: “Ako želite aplikacije sa strane, kupite Android telefon”

Vanja A

Apple Watch (2022) serija donosi tri modela, iPhone SE (2022) 3 GB RAM-a

Vanja A

Google objavio: Ovo ste najviše pretraživali u 2021. godini

Vanja A

Ostavite komentar