14. Septembra 2019.

Par tužio kliniku za oplodnju jer su dobili dijete druge rase

Big Portal

Par iz Nju Džersija platio je 500.000 dolara Institutu za reproduktivnu medicinu i nauku u Sent Barnabasu kako bi dobili dete, prenosi 24sata.hr. Ali, nakon što se žena u julu 2013. porodila, par je ostao u šoku.

Naime, par belaca se zbunio nakon što je njihova ćerka razvila azijatska obeležja. Potom su uradili DNK test i saznali da devojčica nije u biološkom srodstvu sa ocem.

Par se tada razveo, a kao razlog prekida navodi se traumatično otkriće.

Kako se navodi, par je tužio kliniku za plodnost zbog sumnje da je pomešala spermu drugog donora sa uzorcima žene.

Par želi da sazna identitet biološkog oca njihovog deteta, a osim toga i da saznaju da li je očeva sperma korišćena u drugim slučajevima i da li je on možda biološki otac nekome, a da ni ne zna.

– Voleo bih da budem uključen u njihove živote. Mislim da, kao dete, želite da znate ko ste i odakle ste došli. I, verujem da sam vrlo dobar čovek. Voleo bih da znaju ko sam ja, kao osoba, da saznaju o meni onoliko koliko sam ja naučio o svojim roditeljima – rekao je muškarac.

Sudija iz okruga Esaks naredio je klinici krajem avgusta da preda spisak donora sperme. Međutim, klinika se na suđenju branila na osnovu privatnosti pacijenata, ali je sudija rekao da ne moraju da objave imena i adrese svih davaoca, već samo čoveka čiju su spermu koristili za oplodnju.

Kako je u tužbi anvedeno, devojčica je nasledila genetski poremećaj u krvi koji je u vezi sa jugoistočnom Azijom, a koji ne nosi nijedan od roditelja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare